Föreningslivet – en paus från plugget

Förgyll din tillvaro på Bäckängsgymnasiet genom att engagera dig i föreningslivet. Här hålls traditioner och engagemang vid liv – och så har man väldigt roligt tillsammans.

Fråga vilken gammal – eller nuvarande – elev som helst: föreningslivet på Bäckängsgymnasiet är det som sätter guldkant på gymnasietiden. Bäckängs olika föreningar har anor mer än 100 år bakåt i tiden och ger eleverna en chans att engagera sig i allt från nöje och spex till världsförändring och politik. Det finns helt enkelt något för alla!

Som ny elev på Bäckängsgymnasiet träffar du på de olika föreningarna redan på Ettornas dag i september. Då presenterar de sig och ger smakprov på sina aktiviteter, och ettorna kan ansöka om att gå med.

Det finns fler än 30 olika föreningar som med jämna mellanrum anordnar aktiviteter att vara med i – bastubad, filmkvällar, maskeradfest, såpabandy, kundvagnsrace, skolkamper, tidningsredaktion, musik, kultur… listan kan göras väldigt lång. Varje läsår utses två BB, Bäste Bäckängit, som är länken mellan föreningarna och skolledningen. Deras uppgift är att se till att allt runt föreningslivet löper smidigt och se till att den speciella Bäckängandan lever vidare.

Men föreningslivet på Bäckängsgymnasiet handlar inte bara om skoj, lek och kamp. Det handlar också om att hitta det man brinner för. Mänskliga rättigheter? Politik? I Bäckängsgymnasiets föreningsliv kommer du att hitta både själsfränder och engagemang.

Skolans elevföreningar

Amorinerna Sprider kärlek och mänsklig värme vart de än går.

BB – Bäste Bäckängit Två elever väljs till BB för ett läsår, de är länken mellan elevföreningarna och skolledningen.

BFF – Bäckängs Fikaförening Den godaste föreningen!

BIF – Bäckängs Idrottsförening Multisportare som anordnar skolkamperna och fotbollsmatchen mellan elever och lärare.

BMF – Bäckängs Miljöförening Bäckängsgymnasiets grönaste förening.

Bäckängspodden, BP Precis som det låter, en podd om och för Bäckäng!

CINERAMA Passionerade filmälskare som bjuder in till bio i aulan och filmkvällar i sin lokal.

EOS Skolans äldsta förening som bland mycket annat håller liv i Bäckängs många traditioner.

ELEVRÅDET Ingen förening i dess rätta bemärkelse, men ändå värda att nämna för sitt arbete för elev­demokrati.

FBI – FriluftsBeroende Idioter Föreningen för dig som älskar att vandra, paddla, klättra och hajka.

FHV – Fredag Hela Veckan Det är dags för fredagsmys!

HALFO Skolans egen fotoförening. Kolla in Halfo HALIB på Facebook för att se alla bilder.

HALIB Divers Skolbandet på Bäckäng.

HALIB Hackers Bäckängs gamingförening.

Halibkrönikan Bäckängs egen tidnings­redaktion som bland annat sammanfattar året om gått i sin publikation Halibkrönikan.

HALIB Pride Bäckängs prideförening. Love for all and all for love.

Helmut Kool Supporter- och tifoföreningen som ser till att stämningen är på topp vid skolkamperna.

KK Kaffeklubben så klart, vad annars?

LUF – Liberala Ungdomsförbundet Bäckäng

Mammuth Veteran Årets manligaste man och smiska fisk är bara några aktiviteter ur registret.

MRB – Mänskliga rättigheter på Bäckäng Engagerar sig i mänskliga rättigheter med den humanitära organisationen Amnesty som ledstjärna.

MUF – Moderata Ungdomsförbundet Bäckäng

Playman Spel-, lek- och festförening som till exempel arrangerar maskeradfesten i oktober.

Ragnarök Asatroende vildar som utser Årets viking och ägnar sig åt Midvinterblot och kundvagnsrace.

SHALOM En av landets största kristna skolföreningar som bland annat bjuder in till såpabandy.

Taco Libre Smyger in sin favoritkost på oväntade ställen som julbord och i en analog version av mobilspelet Fruit Ninja.

VENUS Kvinnoförening med allt från bastukvällar till Köpenhamnsresor på schemat.