BÄCKÄNGS BÄSTA PLATSER

Var finns bästa hänget? Var sprudlar kreativiteten som mest, och var är det tyst nog att kunna plugga ostört? Här är sex elevers favoritställen på skolan.

Skön stämning i Musikhuset – här flödar kreativiteten

EMIL NY, MUSIK, ESTETISKA PROGRAMMET

– Varje gång jag kommer upp till Musikhuset får jag en känsla av glädje. Folk sitter och jammar på gitarr eller sjunger; det är en skön vibe helt enkelt. Det är bra att vi kan gå dit när vi vill för att öva, det är bara att be lärarna om nyckel. Ljudet är jättebra i alla salar, liksom den tekniska utrustningen.

Jag sjunger och spelar piano till ibland, och bästa stället för det är den allra första salen man kommer till, den är lite mindre och rätt lugn och skön att vara i.

Schysst i Tysta Rummet – perfekt för plugg och film

ALICE JOHANNESSON, BETEENDEVETENSKAP, SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET

– Vill du få något gjort är det till Tysta Rummet du ska gå, för där är det verkligen tyst och alla respekterar att andra ska få studiero. Jag brukar vara där när jag har håltimme – under skoldagen är det inte så mycket folk där eftersom alla har håltimme olika tider.

Ibland tar jag igen plugg eller så kollar jag på film på datorn med hörlurar på i väntan på bussen om jag slutat tidigt till exempel.

Coolt i cafeterian – stans bästa morotskaka

ABDINASIR ABDI, SPRÅKINTRODUKTION:

– Ibland är jag i cafeterian redan vid halv sju på morgonen och äter smörgås till frukost, men det absolut bästa där är morotskakan. Inte för söt men ändå ger den bra med energi. Personalen är dessutom jättesnäll – en gång fick jag gratis kaffe.

Det är ett bra ställe att sitta fem–tio minuter för att äta något snabbt, eller så sitter jag kvar lite längre om jag inte har bråttom till någon lektion.

Bäst i biblioteket – mysiga och privata hörnor

ELIN HELLGREN, VETENSKAP OCH FORSKNING, NATURVETENSKAPLIGA PROGRAMMET

– Bibblan är toppen för den är så ljus och rymlig, luftig och öppen. Ändå är det som små enskilda öar med stolar så att det känns privat. Jag är där varje dag, inte bara för att plugga utan också för att läsa böcker, hänga lite och ta en paus.

Det finns särskilt två stolar jag gillar som är riktade mot varandra med ett litet bord emellan – det är mitt eget lilla hörn. Stolarna har höga, mjuka ryggar så man sitter liksom lite inburad med dämpat ljud.

Intensivt på innergården – fokus och plats för alla

OSKAR GOMES FALANDER, LANGUAGE STUDIES, HUMANISTISKA PROGRAMMET:

– På innergården är det alltid mycket folk men alla är så fokuserade på sitt så man kan liksom vara sig själv och bara vara.

Där är en harmonisk stämning och perfekt för att sitta och prata med kompisar. Eller plugga utan att behöva vara helt tyst. Det är helt enkelt en bra plats att vara på.

Fint i silversmidessalen – härlig  plats för hantverk

WILMA JOHANSSON, DESIGNPROGRAMMET

– Jag hade aldrig jobbat med silver innan vi började ha lektioner i silversmidessalen, och det är verkligen ett perfekt ställe att få testa och vara kreativ. Där finns massor av material och alla maskiner och verktyg som man kan tänkas behöva.

Jag är från Gällstad men valde Bäckäng bland annat för att det finns så bra lokaler för olika hantverk – förutom silversmidessalen har vi verktygsrum och keramiksal till exempel.