Skip to content

Tova visar sitt Bäckäng

Vill du se hur en dag på Bäckäng verkligen är? Humanisten Tova spände på sig en GoPro-kamera och filmade hela sin dag – och vi hängde med under delar av filminspelningen.

Kataloger och informationsbroschyrer i all ära. Men hur är det egentligen att gå på Bäckäng? Det vet förstås eleverna bäst. Till exempel Tova Lundin Mylläri som går på Humanistiska programmet med inriktning Language Studies.

– Jag tror att den här filmen kommer att ge alla niondeklassare den riktiga bilden av Bäckäng. Inget arrangerat eller bestämt av vuxna, utan hur vi som går på skolan har det en vanlig dag, säger Tova och spänner på sig kameran i pannan. Det är en helt vanlig torsdag i slutet på terminen och Tovas uppdrag är enkelt: att filma det hon ser, det som händer.

– Bäckäng förknippas ofta med saker som Kulturveckan och torsdagsrasterna. Men det är ju viktigt att också visa att vi som går här tar skolan på allvar, att det är bra att plugga här och att alla gör sitt bästa, säger hon.

Filmen om Tovas dag går nu att se på bäckängsgymnasiet.se och på Youtube. Varenda minut av dagen fick förstås inte plats, men lite av varje. Tova tycker att hon lyckades spegla en helt vanlig dag ganska bra. Verkligheten på gymnasiet helt enkelt.

– De som kollar får hänga med in på lektionerna, träffa mina kompisar, vara med och plugga och uppleva lite spökboll. Och så får de följa med på en rundvandring för att se hur fint vi har det på Bäckäng. Hoppas de blir sugna på att börja här också!