Studera vidare

När du har tagit studenten på Bäckäng har du hela livet framför dig – och hela världen. Globaliseringen och att allt fler av våra elever vill fortsätta studera utomlands gör det viktigt med ett internationellt perspektiv på utbildningen. När du får förståelse för de möjligheter och svårigheter som finns i andra delar av världen utvecklar du din förmåga att sätta in händelser i ett större sammanhang. Det arbetar vi med på många sätt, både genom undervisningen och genom utbyten med skolor i andra länder. Vi har också det bredaste utbudet av språkundervisning i Borås. Flera av språken vi erbjuder är unika för Bäckäng och undervisas inte på någon annan gymnasieskola i området. Förutom kurser i engelska på hög nivå – där du förbereds för att studera vidare på högskolor och universitet i engelsktalande länder – kan du också välja att läsa franska, spanska, tyska, italienska, ryska, latin och teckenspråk. Vi är också ensamma i Borås om att ge dig möjligheten att ta Cambridge Certificate in Advanced English – ett internationellt språkdiplom som ökar dina möjligheter att lyckas med studier på universitet utomlands.

Läs vad tidigare elever vid Bäckängsgymnasiet gör idag här.

Rätt väg till framtiden
Oavsett vad du har för drömmar om framtiden hjälper vi dig att hitta den smidigaste vägen dit. Vi har två studie- och yrkesvägledare (SYV) som gärna hjälper dig om du har några frågor om studiemöjligheter och yrkesval. Det kan till exempel handla om vilka kurser du bör välja inom ramen för ditt individuella val för att få rätt behörighet och meritpoäng.

Har du frågor kring att studera vidare?
Kontakta våra studie- och yrkesvägledare (SYV) via formuläret nedan.